Gàmbia

A l’institut hi ha alumnes de tot arreu, és per això , que  jo  us  explicaré com és el meu país.

Gàmbia és una nació africana occidental que  es troba envoltada pel Senegal, tret de la part que està el costat del riu que desemboca en l’ Oceà Atlàntic . El 18 de febrer del 1965 Gàmbia va aconseguir la seva independència del Senegal, i  va ingressar en la Commonwealth  aconseguint que Banjul passés a ser la capital del país.

situacion_gambia

Gàmbia comparteix amb les nacions occidentals d’ Àfrica un passat associat al mercat d’esclaus. Primerament, va ser una colònia de Portugal i després va passar a mans dels britànics .Finalment,  va  aconseguir la independència i va disfrutar relativament d’una estabilitat política amb l’excepció que l’any 1994 es va proclamar una dictadura militar.

 Tot i que és un país amb unes terres molt fèrtils i on l’ agricultura és un dels elements claus de la seva economia , juntament  amb la pesca i el turisme, una  tercera part de la seva població viu en la pobresa.

Serekunda 2

A Gàmbia hi conviuen una àmplia varietat de races, i cadascuna conserva la seva pròpia llengua i tradicions.  La tribu mandinka és la més important, encara que  n’hi ha d’altres com les tribus Fula ,wòlof, Jola, Serahuli.

Tanmateix, hi ha al voltant de 2.500 habitants procedents d’ Europa i del Líban que viuen a Gàmbia.

Com a curiositat, a Gàmbia està pròhibida l’ homosexualitat, i al 2008 Jammeh, el pressident de la República, va decretar unes lleis  molt més estrictes que a l’Iràn, donant un ultimatum als gais i lesbianes per abandonar el país.

 Ara ja sabeu una mica més del meu país.

Author: Edrisa Mballow

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>