SANT VALENTÍ: Tothom ho viu diferent

SANT VALENTÍ:  Tothom ho viu diferent

Sant Valentí és una celebració que consisteix en regalar alguna cosa a la teva parella per expressar-li el teu amor. Això sí, no ha de ser així per força, ja que hi ha molta gent que, si en aquell moment no té parella, pot expressar el seu afecte cap als seus familiars, amics, etc. També hi ha moltes maneres diferents de donar les gràcies a la teva parella; però varia  segons la forma de ser de cadascú, els seus costums, la relació que hi tingui etc. Però que passis aquesta celebració d’una forma o altra, no significa que el dia sigui millor o pitjor. Simplement que serà diferent.

L’esperit d’ aquesta festivitat no es basa només en els regals (roses, bombons, targes, etc.) sinó en el fet del propi afecte. I és per això, que aquest dia el pots “gastar” en complaure a la teva persona especial, fent coses que creus que li agradaran, o al menys, posar intenció en fer-les.

A Catalunya el veritable dia dels enamorats és Sant Jordi, encara que aquesta festivitat, més arrelada en la cultura anglosaxona, s’ha anat estenent.  Va ser instituïda per el papa Gelasi I i va ser celebrada per primer cop l’any 498.

Un dels possibles orígens d’ aquesta festa es creu que fou sota el mandat de Claudi II ,  a l’ Imperi romà del segle III, quan va prohibir que els joves es casessin ja que creia que els soldats eren millors si no tenien parella. Sant Valentí, un sacerdot, va desafiar a l’emperador Claudi II, celebrant matrimonis en secret. L’emperador es va adonar i el va fer anar a palau.  D’aquesta manera, Sant Valentí va aprofitar per protestar contra aquesta injustícia i l’emperador va ordenar que el tanquessin a la presó. Asterius, l’encarregat d’ empresonar-lo, va retar-lo a que li tornés la vista a una filla seva. I així va ser. Però malauradament va ser mort el dia 14 de febrer de l’any 270. La filla, agraïda a Sant Valentí, va plantar un ametller a la seva tomba, que simbolitza l’amistat i l’amor.

I des d’ aleshores aquest fet està present en  aquesta festa tan especial que coneixem avui en dia: Sant Valentí.

Sergi Jaimez

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>