Entrevista al professor Lluís Serra

Hem entrevistat  Lluís Serra, un dels professors de tecnologia del nostre centre, per tal que ens expliqui la seva experiència com a tutor d’un treball de recerca a 2n de Batxillerat

1.   Quina és la feina d’un tutor de treball de recerca?

La feina del tutor del treball de recerca és orientar amb l’estructura del treball, amb guiar amb el tema que  es pot fer, ajudar amb la temàtica i sobretot resoldre els dubtes que vagin sorgint.

2.   A qui li has tutorat aquest curs el treball?

Aquest any he estat tutor de l’ Ismael Vázquez .

El  tema del seu treball ha estat l’ aplicació d’un CMS per a una revista digital escolar.

3.   Els i les alumnes  poden triar el tutor/a per dirigir el seu treball?

L’alumnat  sí que pot  triar el tutor/a, però el professorat ha  de triar quin del temes dels alumnes que ens han triat s’adapten més als nostres coneixements per tal de poder-los ajudar.

4.   Generalment us agrada el tema que han escollit?

Sí. També una de les altres feines que es pot fer des de la tutoria d’un treball de recerca  és proposar alguns temes depenent de les característiques de cada alumne/a si no sap quin tema fer.

 5.   Creus  que s’organitzen bé?

Crec que un dels problemes que tenen tots els i les alumnes, tant de secundària com de  batxillerat, és l’ organització.

Un dels altres problemes que hi ha aquí i a molts centres és que es deixa   poc temps per fer el treball, això vol dir que per anar bé en l’organització s’ ha de començar  a treballar a l’estiu o abans, especialment si són temes relacionats amb la ciència o la tecnologia.

 6.   Un cop acaben el treball quina és la  feina del tutor/a?

Primer de tot dir que mentre l’alumne/a va fent el treball s’ha de fer un seguiment de tota la feina per tal de poder ajudar-lo i guiar-lo.

Un cop acabat el treball l’alumnat n’entrega dos exemplars al Centre. Un el corregeix  el tutor/a i l’altre s’entrega al professor/a que formarà part del tribunal de l’exposició oral. Finalment al cap de dues   setmanes es fan les exposicions orals en les quals l’alumnat fa una explicació de la seva recerca.

7. Has vist content el teu alumne fent el treball de recerca?

Sí, sobretot a la part pràctica.

Volem agrair al Lluís la seva col·laboració en aquesta entrevista.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>