Els alumnes de llatí de batxillerat participen al Concurs Odissea 2013

 

Dilluns 4 a les nou del matí va començar puntualment el Concurs Odissea. Concretament Catalunya hi va participar amb 912 alumnes, repartits en  343 equips de 63 instituts del nostre país. Ens segueix València amb 252 equips de 42 centres. En tercer lloc, Galícia amb 174 equips de 34 centres . Continua Aragó amb 79 equips de 13 centres i finalment, Valladolid amb 20 equips de 7 centres.

Des de la pàgina del concurs, on-line, els equips formats per tres alumnes van anar responent les 3 preguntes que s’anaven formulant al llarg dels dies 4, 5 i 6 de febrer que versaven sobre l’educació a Grècia i Roma.

  • 1r dia: l’educació en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: l’educació en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia: l’educació en la historia i institucions grecollatines.

El dijous, dia 7, es van publicar les 13 preguntes-pistes per a la superpregunta.

Del nostre institut van participar-hi 3 grups de 1r de Batxillerat:

-Les tres Bessones: format pels alumnes Èric Castillo, Alejandro Fernández i Marcos Pérez, que van quedar en 91 lloc.

-Les 3 muses: amb Marta Aymerich, Andrea Llanos i Eva Palma, que van obtenir una 148 posició .

-Troians: grup format per Mariona Sáez, Noelia Zoyo i José Corbacho. en 155 lloc.

I un grup de 2n de batxillerat:

-Les Amazones: amb Helena Aymerich, Natalia Romero i Alba Jiménez que van quedar en la posició 146 .

Parlant amb els alumnes , tant els que hi van concursar, com els que aprofitant l’hora de classe els ajudaven, han comentat que els ha semblat molt interessant per moltes raons, entre d’elles la d’aprendre de manera amena i diferent sobre la cultura grega i romana, ja que s’havia de cercar la informació de manera autònoma i sense l’ajut de la professora. Una altra de les consideracions és el fet de voler superar el repte de respondre les preguntes, un xic difícils, i en el cas d’haver-ho fet bé,la satisfacció que et produeix, i que d’alguna manera sempre es recorda, i per tant els ha enriquit i animat per saber-ne més.

Independentment dels resultats, que per ser el primer cop no han estat gens dolents, tots han manifestat que l’any vinent es tornaran a presentar, i des d’aquí els animem a fer-ho.

 Paula Cabeza

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>