La Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Però La Marató de TV3 va més enllà de l’obtenció de fons. Té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica.

Aquest any la Marató de TV3 es va fer el dia 16 de desembre i ha estat dedicada a la lluita contra el càncer.

Aquesta malaltia és la causa principal de mort de persones entre els 35 i els 70 anys. La recerca científica va obrint noves vies per tractar-la i curar-la.  Catalunya disposa d’equips de recerca que tenen un alt grau de preparació per afrontar nous reptes i aconseguir que el càncer deixi de ser mortal i es converteixi en una malaltia curable o crònica. La Marató d’aquest any ha batut el seu propi récord: en el moment en què acabava el programa s’havien recollit més de 10 milions d’euros. Un altre any, tot i la crisi, Catalunya ha demostrat ser un país solidari. Les donacions es poden fer fins el dia 31 de març.

Naual Takhlouft

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>