Noticia Independència Helena Tordera

La manifestació del dia 11 de setembre de 2012 va ser organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya, una organització popular, unitària, plural i democràtica que té com a objectiu recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un estat de dret, democràtic i social.

La Carme Forcadell és la presidenta de l’ Assemblea Nacional de Catalunya.  Respecte a la marxa del dia 11 de setembre Forcadell remarcà que “Avui ningú parla de pacte fiscal, és una manifestació independentista” i ella personalment va creure que la manifestació havia  estat la més important que s’havia  fet a la història de Catalunya i volia que sigui “ un mirall pel món”.

No tot va començar el dia 11 de setembre, si no ja des de feia unes mesos es va començar a organitzar tot. El dia 30 de juny a la ciutat de Lleida es va organitzar la “Marxa per la independència” i es va finalitzar el dia de la manifestació amb una gran concentració de catalans i catalanes a Barcelona per fer arribar el seu missatge “Catalunya, nou estat d’Europa” a tots els racons del país.  A partit d’ aquells dies es va començar a organitzar els autocars de cada ciutat per tal que la gent pogués anar a la manifestació sense la preocupació del cotxe ja que estarien molts carrers tancats i col·lapsats.

El dia 11 de Setembre la tradició dels catalans i catalanes era i és penjar la senyera el balcó, però aquest any la majoria de la gent va penjar l’estelada però no només el mateix dia sinó durant dies i setmanes. El dia 11 de Setembre es van concentrar a la ciutat de Barcelona aproximadament 1.500.000 catalans i catalanes per fer sentir la seva veu i cridar a favor de la independència. 

Hi havia gent de totes les edats, nens i nenes, joves, famílies, gent gran perquè ningú es volia perdre aquella manifestació.  Molta gent va marxar el matí del diumenge per arribar ben d’hora a Barcelona i no perdre’s cap acte per a  la independència.  Els autocars van començar a arribar al migdia, des de tots els pobles de Catalunya.  La manifestació deia que es començaria a les 6 de la tarda, però abans d’aquesta hora Passeig de Gràcia-Gran Via i els carrers paral·lels ja estaven plens de gent, per cridar.  A part de la gent que anava a manifestar-se també van anar-hi diversos partits polítics a favor de la independència amb pancartes.

L’acte va finalitzar al Parc  de la Ciutadella on l’Assemblea va ser rebuda per la presidenta del Parlament de Catalunya, la senyora Núria de Gispert, que va recollir el manifest de l’Assembla i la petició del poble de Catalunya.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>