Sant Jordi, dia dels escriptors i lectors

Demà,  ja ens agradi llegir o no, ens  trobarem immersos en el món de la lectura, sigui perquè ens regalen algun llibre, o  bé perquè veiem com  les llibreries inunden els carrers i les places. Nosaltres des d’aquí dediquem aquest article a la nostra escriptora particular, la Carme Ballús, que ens ha regalat un micro-relat sobre la “grossa”.

Esperem que us agradi

ANY NOU, VIDA NOVA

Tinc la decisió presa i és ferma. Confesso que els primers dies em va costar molt passejar-me per tot el país: mercats, places i teatres, com més gentada hi hagués, millor. Tants ulls damunt meu! I jo pensava “Se n’adonaran?”.

El que més m’ha costat és no parpellejar  i mantenir sempre el mateix somriure en expressió hieràtica, com si fos de cartró. Però ningú, per ara, no ha vist res d’estrany.

Quan vam fer el càsting per l’anunci de la televisió no les tenia totes. Vaig avisar per correu que jo, ja duria el capgròs posat des de casa. Que així entrava millor en el personatge. I mira, els devia fer patxoca, perquè em van triar a mi. I ara quan passen l’anunci  i em veig baixant del cotxe, primer pla de les meves cames en tocar a terra, mitja fina, taló d’agulla… em sento magnífica. I a la meva cara, crec que ja s’hi ha acostumat tothom. Cert que les dimensions del meu cap no són les habituals, però i què?  Hi ha dones que tenen les cames boterudes o el cul molt més gros que el meu i fan la seva vida ben normal. Doncs jo tinc el cap molt gran.  Vull poder sortir cada dia a comprar el pa i el diari, a fer un volt pel parc i, cosa que em fa molta il·lusió, a nedar a la piscina. He començat a xatejar amb un senyor de Mataró  que vaig conèixer fa poc. Una ànima bessona, amb una testa considerable i molt elegant. Ell ja fa temps que, tip d’estar-se enclaustrat per por del “què diran?” ha fet el pas de sortir pel barri i n’està ben content.

Per això, quan acabi la meva feina com a Grossa de Cap d’Any, no m’amagaré altra vegada a casa. Em posaré texans i bambes -que ja estic tipa d’anar mudada- i sortiré al carrer. I si algú se n’estranya, de veure aquest cap tan formós que tinc, li diré allò tan bonic: “Ningú no és perfecte!”

Author: Laura Abadia

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>