Setmana solidària

L’última setmana de gener a l’institut Antoni Cumella, en el marc de  la setmana solidària, van haver  xerrades sobre diferents temes a cada curs de l’ ESO ,  generalment relacionades amb la solidaritat. Nosaltres, la  Mireia Granado, Aya Sekraoui i Evelin Núñez vam anar a escoltar-les i us en fem cinc cèntims de cadascuna.

mans_xiprer  Mercè Riera ha vingut a fer una xerrada a 2n de l’ ESO per explicar com s’organitza i que és El Xiprer.

El Xiprer  va ser  creat per Mercè juntament amb el seu marit. És un projecte de Càrites que neix al 1997  i que     està ple de gent que recullen del carrer. La majoria són estrangers , o que han tingut problemes  familiars, o amb l’ alcohol i/o  drogues . Exactament com ha dit la Mercè a la xerrada  hi ha 1800 famílies que demanen menjar cada mes.

Nosaltres som els que ho fem possible , les parròquies, els voluntaris, la ciutadania de Granollers.

Nosaltres des del SAC cada any ho tenim present perquè recollim diners i menjar

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         MIREIA

Aquest any igual que tots els anteriors s’ha organitzat una xerrada per als alumnes de 1r d’ESO.

Aquesta parlava sobre la situació de la  vida a  Bombay i ha estat  presentada per la organització no governamental Sonrisas de Bombay.

sonrisas de bombay

En acabar la xerrada els  alumnes van aprendre que a l’ Índia existeixen moltes diferències econòmiques i socials;  per exemple que  una gran  majoria de persones viuen en slums i que ho fan  10 persones en un lloc  molt  reduït. Com que  els va fer reflexionar, alguns dels alumnes van sortir pensant que no podien continuar malbaratant l ‘aigua o  el menjar, i tenint potser una visió més amplia del que passa a altres llocs  del món i altra gent, que estan vivint en condicions pitjors sense queixar-se.

     AYA

A 4t ESO el senyor Javi Oliveres ens va parlar dels principals problemes del món, com:

          -La fam que pateixen les persones.

          -La falta d’aigua . Ens va explicar que els principals països on es consumeix més aigua són Canadà i Estats Units (aproximadament 5.000 litres d’aigua per persona), mentre que a l’Àfrica la gent consumeix 8 litres més o menys, i de vegades és aigua no potable. La solució estaria en invertir de manera voluntària 20 milions d’euros que ningú aporta.

          -La malaltia és un dels principals problemes per  la  qual moren persones a diari. En Javi Oliveres afirma que si els nens, en especial els nadons, rebessin les vacunes, medicaments i revisions  necessàries no moririen abans de arribar a l’any.

          -Ens va parlar una mica sobre les condicions pecàries i sobrehumanes en les que obliguen a treballar a la majoria de gent per rebre un sou de 3 dòlars setmanals aproximadament.

Aquesta xerrada, almenys a mi, em va fer prendre consciència de  la situació tan dolenta que pateixen algunes persones i de que hauríem d’ apreciar molt més les coses que tenim abans de queixar-nos.

                                                                                                                                                                                     EVELIN

                             IMG-20140131-WA0031                                                            IMG-20140131-WA0033

Per acabar la setmana, una de les activitats més importants és l’ esmorzar solidari, del qual poden gaudir tots els alumnes i professors. Qualsevol alumne pot portar voluntàriament un pastís fet per ell mateix o  en grup, i els altres  en poden comprar-ne,  pagant  1€  per tros. A més, la Jacinta fa xocolata desfeta per acompanyar-lo. Però això no acaba aquí,  doncs  els  alumnes del SAC fan de jutges i valoren el pastís millor decorat, original i més  bo, donant un  premi als seus creadors.

Cal dir que el SAC (Solidaritat, Amistat i Cooperació) és una optativa que fan alguns alumnes  de 1r d’ ESO, però també  hi participen de manera voluntària alumnes de 2n, 3r, 4t d’ESO  i 1r, 2n de batxillerat, i que gràcies a ells es fan a l’institut activitats tan engrescadores.

ALASSANE

Author: Evelin Alexandra Nuñez Herrera

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>