Al Cumella recollim taps pel Nacho

Els nois i les noies de l’ESO, el professorat i altres treballadors del centre, col·laboren portant taps per ajudar el Nacho.

D’ençà que ha començat el curs, des del SAC, s’ha impulsat una recollida de taps pel Nacho, un nen amb una malaltia minoritària, la malaltia de Dent.

La malaltia de Dent és una malaltia genètica molt estranya lligada al cromosoma X, que tan sols afecta el ronyó produint pèrdues de substàncies com ara proteïnes, calci, fòsfor o glucosa i pot arribar a l’error renal crònic. No hi ha gaires pacients que la pateixin i encara no s’ha descobert cap tractament. Eva Giménez, la mare de Nacho, i altres persones properes a ell han creat una associació a partir del diagnòstic de la malaltia, per poder difondre’n el coneixement i promoure’n la seva investigació.

Des d’Asdent, l’associació de la malaltia de Dent, es fan diverses activitats per recol·lectar diners per la investigació de la malaltia, una d’elles és la recollida de taps. Els taps recollits es porten a un dels punts de recollida – nosaltres els portem al Xiprer-, i  Asdent s’encarrega de recollir-los i portar-los a una planta de reciclatge, on els reciclen i els donen uns 230 euros per cada tona de taps.

Des del SAC, us volen agrair la vostra col·laboració i animar a que continueu col·laborant.

Coautora: Anna Vanrell

Author: Maricel Roura Juanola

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>