Premi al bloc de clàssiques, CATACLÀS

 

Premis Blocs Catalunya 2013

L’associació STIC.CAT organitza els Premis Blocs Catalunya amb l’objectiu de promoure la creació, manteniment i promoció dels blocs en català.

En aquest projecte s’ha de presentar un bloc que concursarà amb uns altres. Hi ha blocs corporatius, personals i  professionals de diferents àmbits . Dels blocs presentats es fa primerament una votació popular, i d’entre els més votats, un jurat tria cinc finalistes de cada categoria, i per últim, només un és el guanyador.

L’ institut Antoni Cumella va guanyar els Premis Blocs Catalunya presentant un bloc corporatiu  d’educació que s’anomena Cataclàs. Aquest bloc el porten a terme dues professores juntament amb els alumnes de batxillerat des del 2009 i va guanyar el VI Premi Espiral Edublogs 2012 en tercer lloc amb els alumnes de l’institut Lluís Companys de Ripollet.

Com els alumnes han anat a recollir el premi els hem demanat la seva opinió sobre:

 Us ha fet il·lusió guanyar el premi? Per què?

Eric Castillo:

Sí! A mi m’ha agradat molt saber que Cataclàs ha sigut guanyador. Penso que darrera d’aquest hi ha molt bones intencions, com per exemple, fer arribar la cultura d’altres temps a tots aquelles internautes que es mostren interessats, i això s’ha de premiar, no amb el fet de guanyar un trofeu, ja que això mostraria competitivitat, sinó amb el fet de saber que el bloc ha arribat a la vista de certes persones que l’han saut valorar i reconèixer.

Andrea Llanos:

Sí, sempre fa il·lusió guanyar un premi en alguna cosa que estigui relacionada amb tu, encara que sigui mínima. La sensació de pujar a l’escenari i recollir un premi sempre provoca emoció.

Marta  Aymerich:

La veritat és que aquest premi no me’l esperava, ja que la Laura no ens n’havia dit res… Però diuen que les coses bones millor si són sorpresa i en realitat si que fa il•lusió que un blog en el que tu participes obtingui un reconeixement positiu.

Va estar bé anar-lo a recollir tots junts!

Eva Palma:

Personalment, per mi és una il·lusió guanyar el Premi dels Blocs  Catalunya en el que he participat, ja que són molts els  blocs que hi participen al concurs. Pensar que el nostre ha sigut el que ha escollit el jurat fa molta il·lusió, perquè saps que tot i que sigui amb  una petita part, has aportat alguna cosa al bloc durant un any sencer, i per tant, sents que el teu treball durant el curs ha estat valorat, no només per la professora de llatí, sinó també per persones desconegudes que l’han vist i l’han llegit, igual que el treball dels altres companys de classe.

 Marcos Pérez:

És clar que ens  va fer molta il·lusió guanyar el premi després de tanta dedicació i constància, per fi tenim el nostre reconeixement!

Jose Corbacho:

M’ha fet molta il·lusió guanyar el premi ja que es una recompensa per tot el que hem treballat. Si no  hagués estat amb l’ajuda de tots, aquest bloc no hagués tingut VIDA. Sobretot amb va fer molta il·lusió pujar a l’escenari per poder-lo recollir.

Quina és la vostra aportació en aquest  bloc?

 Èric Castillo:

Nosaltres fem entrades variades al bloc, que van des de explicar els orígens d’un aqüeducte, per exemple, fins explicar el significat de quelcom en llatí. Tanmateix, penso que la veritable tasca la fan les dos professores que l’administren, doncs li saben donar l’essència necessària per a que sigui un bloc molt amè i amb molt bones vibracions.

 Andrea LLanos:

Respecte a la meva aportació al bloc és el simple fet d’anar participant durant tot el curs amb temes relacionats amb la cultura llatina, els llatinismes, mites…etc, i no sols és la meva sinó també amb l’ajuda de tots els companys de classe i altres cursos, que mica en mica fem possible que s’ompli el nostre bloc.

Marta Aymerich:

La meva aportació, com la de la gran majoria d’alumnes consisteix en fer entrades relacionades amb fets mitològics o de l’assignatura, en el meu cas únicament llatina. Per altra banda, també tenim l’oportunitat de contestar preguntes que deixa penjades la professora. És una activitat que t’aporta els coneixements de manera més divertida. Us animo a entrar-hi i a esbrinar més coses sobre la nostra antiga cultura!

 Eva Palma:

El funcionament del bloc consisteix en que els alumnes de classe de llatí anem fent entrades durant el curs, donant la informació que ens demana la professora. Cadascú fa una de diferent sobre temes de clàssiques dels quals parlem a classe, o estudiem, com per exemple, mites o escultures de l’antiga Roma. A més, també responem preguntes o enigmes que ens posa la professora, els quals hem d’esbrinar fent una entrada amb la nostra resposta.

 Marcos Pérez:

La nostra aportació és intentar mica en mica recopilar curiositats, resoldre mites, informar i culturitzar sobre el món grecollatí que al cap i a la fi és podria dir que és el principi, l’origen de tot el que tenim avui dia.

Jose Corbacho:

Gràcies a aquest bloc es poden aprendre moltes coses, compartir opinions amb els companys.

Per acabar si voleu més informació sobre aquest bloc cliqueu sobre CATACLÀS

Author: Mireia Granado Manga

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>