AL MAIG, EXCURSIONS PER INDRETS EMBLEMÀTICS DE LA COMARCA

 

El dia 2 els grups de quart varen anar, des de l’estació del Figaró, als Sots Feréstecs i al Puiggraciós. La primera part de l’excursió té un component clarament literari: la línia del Nord, descrita a la novel·la de Narcís Oller Pilar Prim, i l’espai de la novel·la Els sots feréstecs de Raimon Casellas, que ha acabat donant nom a aquest territori tan impressionat.

El cim del Puiggraciós ofereix vistes magnífiques i la torre de senyals declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Durant el recorregut els estudiants varen aprendre aspectes de la geologia de la comarca i de la flora.

El dia 23 els nois i noies de tercer anaren al Tagamanent (1.056 m, dins el Parc Natural del Montseny) des d’Aiguafreda i tornaren pel Figaró. L’arribada al cim, amb les vistes esplèndides del Pirineu nevat, Montserrat, la Mola, el Tibidabo…els corprengué. Durant el recorregut pogueren veure el pou de glaç de l’Avencó, la floració pròpia de la primavera, les acàcies, els alzinars, avellaners, figueres, la riera de Vallcàrquera amb gorg i saltant d’aigua…

Tagamanent és un fals palíndrom, llegit del revés significa “nen amagat”. La seva llegenda és força esfereïdora. El Montseny ha estat tema literari per a molts autors, en destaquem dos: Joan Maragall, que s’hostatjà a Tagamanent dues vegades; Guerau de Liost, que se’l coneix com el poeta del Montseny i deia: “Déu te guard, vianant! Que t’imposi el Montseny/una mica d’amor i una mica de seny.” Tant de bo!

El que és segur és que tots els alumnes, tant els de tercer com els de quart, han guanyat en forma física; i s’ho van passar d’allò més bé!

Rosa Sagalés
Catedràtica de llengua catalana i literatura

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>